esport+

VIII VOLTA A MENORCA: UNA AVENTURA DE 82 MILLES

Oriol Castelló s’ha proclamat campió de la VIII Volta a Menorca – Trofeu Lluís Gay, mentre que David Sainz ha sigut el participant amb més victòries d’etapa

La VIII Volta a Menorca – Trofeu Lluís Gay ha arribat la fi, després d’una regata d’exhibició formada pels 10 participants i les embarcacions de vela llatina, gràcies a la col·laboració amb l’associació ‘Els amics de la mar’. 

Aquesta setmana de competició ens ha deixat una aventura de 82 milles, on els esportistes han conviscut amb organitzadors a bord del mític Pailebot Santa Eulàlia. 

Les condicions meteorològiques també han sigut protagonistes d’aquesta VIII Volta a Menorca – Trofeu Lluís Gay. La primera etapa va haver de ser suspesa, degut al fort vent de Tramuntana i, posteriorment, es va decidir d’encarar la volta en el sentit contrari del previst. Així doncs, la volta s’ha fet en direcció sud, essent la primera etapa doble, Maó – Cala en Porter –  Cala Galdana per poder mantenir els temps. Durant la primera etapa doncs, un dia més tard del previst, van navegar un total de 24 milles. 

El flamant campió de la VIII Volta a Menorca – Trofeu lluís Gay ha estat l’Oriol Castelló, del Club Marítim Cubelles. Tot i no haver guanyat cap etapa, Castelló sempre s’ha mantingut a les posicions capdavanteres dels participants, sumant un màxim de punts i assegurant el seu triomf final. 

La diversitat de guanyadors d’etapa també ha sigut molt ample; hi ha hagut 3 guanyadors diferents al llarg de la competició. David Sainz ha finalitzat la Volta com el participant que ha guanyat més etapes (2). El membre del Club Mar i Vent s’ha alçat dues vegades a la part més alta del podi. Quim Esteba i Nina Esteba, l’única representant femenina, han estat els altres dos regatistes que han aconseguit una victòria a la travessa. 

La Volta a Menorca es realitza des de l’any 2006 gràcies Fundació UFEC, el Club Patí de Vela de Barcelona i el Museu Marítim de Barcelona. La competició és considerada un gran esdeveniment esportiu i cultural.

esport+
esport+
esport+

Els esports d’Esport +